LINK IN BIO

Hieronder vind je alle video’s, blogs en podcasts waar we op Instagram naar verwezen hebben!


PODCAST S2E5 – ZORGSTRUCTUREN IN HET ONDERWIJS

In deze podcast bespreken we de stap na het herkennen van een ingrijpende gebeurtenis bij een leerling. Waar ga je naartoe? Wie is erbij betrokken en wat doet de opvolgende instantie? Muriël neemt ons opnieuw mee in leerlingenzorg, maar nu buiten de muren van de school.


BLOG: DOM OF SLIM?

Wanneer is een leerling dom of slim? Lees Roy zijn overdenkingen in deze nieuwe blog!


PODCAST S2E4 – INGRIJPENDE GEBEURTENISSEN

Gesprekken voeren over ingrijpende gebeurtenissen bij leerlingen kan ongelooflijk moeilijk zijn. Wat is eigenlijk een ingrijpende gebeurtenis, wat zijn gevolgen en wat kan jij als individuele docent betekenen voor een leerling met een dergelijke ervaring? Je hoort het in de nieuwe podcast!


BLOG: Werken in je eigen tijd? Wees geen gloeilamp!

Heb jij het zo druk dat nakijken vaak ’s avonds aan de keukentafel moet? Wellicht heb je iets aan deze blog!


PODCAST S2E3 – MOTIVATIE

Leerlingen komen heus niet alleen maar in beweging als er een cijfer te verdienen valt. De drie pijlers van de zelfdeterminatie ‘autonomie, competentie en verbondenheid’ leren ons dat er meer is dan toetsen en cijfers. Hoe wij onze leerlingen in beweging proberen te krijgen zonder te dreigen met onvoldoendes en strafwerk hoor je in deze 3e aflevering over motivatie.


BLOG: Hard werken in de klas – Hoe ziet dat eruit?

Kan een leerling die niks op papier heeft alsnog hard aan het werk zijn geweest? Lees Roy zijn ervaring in onze nieuwe blog!


PODCAST S2E2 – Mental Health

Lukt het jou om je laptop in het weekend met rust te laten? Heb jij je weekenden en vakanties nodig om bij te komen? Hoe wij daarmee omgaan hoor je in deze podcast over werkdruk, loslaten en mentale gezondheid.


BLOG: “Leerlingen willen tegenwoordig toch niets!(?)”

“Hoe je het ook wendt of keert, school moet opboksen tegen een hele hoop afleiding.”
Lees onze nieuwste blog hier.


PODCAST S2E1: De start van het schooljaar

De start van het schooljaar is zoiets dat eigenlijk elk jaar weer behoorlijk chaotisch kan verlopen. In deze aflevering bespreken we zaken waar wij dit jaar weer tegenaan liepen.


Starterpack

Ben jij een beginnend docent, stagiaire, of heb je al wat ervaring maar wil je jouw basics opfrissen? Wellicht heb je iets aan de Episch Onderwijs Starterpack!


Wat is motivatie?