OVER ONS

Welkom bij Episch Onderwijs! Een kanaal door en voor onderwijzers. Wij maken informatieve en inspirerende video’s en blogs over allerlei onderwerpen binnen het onderwijs. Ons doel is om leraren in heel Nederland te informeren, te inspireren en te bekrachtigen!

Bij Episch Onderwijs kijken we naar voren en proberen we kansen te zien. Niet omdat dat hip is, maar om evidence informed bij te dragen aan de school als plek waar zowel leraar als leerling zijn tijd graag doorbrengt. Ieders inbreng is daarbij welkom; ook die van jou!

We kijken daarbij altijd kritisch naar onze eigen rol, want als leraren zijn wij de spil in het onderwijs. Pak zelf de regie! Laat je aannames los en sta open voor de mogelijkheden die het onderwijs biedt, voor jou en voor jouw leerlingen!


WIE ZIJN WIJ?

Mijn naam is René Katerbarg en ik ben momenteel ruim 10 jaar werkzaam in het vmbo als docent economie, mentor en begeleider van de schoolband. Daarnaast maak ik niet-alledaagse lesvideo’s onder de naam DE ECO SHOW en gebruik ik mijn website Meneer Katerbarg om mijn lesmateriaal te delen met mijn leerlingen, maar ook om te bloggen over o.a. lesgeven zonder cijfers.

Voor Episch Onderwijs kun je van mij in eerste instantie video’s en blogs verwachten over het interpersoonlijke aspect van het onderwijs, Flipping the classroom en de technische kant van lesgeven zonder cijfers

Mijn naam is Roy Keuter. Ook ik ben op dit moment ruim 10 jaar actief als docent Engels, mentor en stagebegeleider in het VO, met name in de Basisberoeps- en Kaderberoepsgerichte leerweg. De laatste 4 jaar heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven zonder cijfers.
Voor Episch Onderwijs kun je van mij video’s en blogs verwachten over orde houden in de klas, motivatie, lesontwerp en growth mindset.

Ik ben Jeroen Lamberts. In 2012 begon ik als stagiair bij René, inmiddels geef ik economie aan de bovenbouw van havo en VWO. Als je mij tegenkomt op Episch Onderwijs dan is de kans groot dat er een knuppel in een hoenderhok terecht komt. Het onderwijs in Nederland zie ik als een spel dat we inmiddels compleet hebben uitgespeeld met als gevolg: zesjescultuur, teaching to the test en carrots & sticks. Het is tijd voor een nieuw spel dat leuk is om te spelen! Van mij kun je blogs en vlogs verwachten over: motivatie, kritisch denken, nee zeggen tegen je baas en de touwtjes in eigen handen houden.