PODCAST: Episch Onderwijs bij Gamekings

Woensdag 14 augustus waren Roy en Jeroen te gast in de podcast van Boris van de Ven. Boris is al jaren bekend van Gamekings.tv, een website over games en alle lifestyle die daarbij hoort. Belangrijk onderdeel daarvan is de populaire podcast genaamd ‘Nerd Culture’. Naar aanleiding van een oproep van Boris kwamen we aan de praat over over motivatie, onderwijs en games. We praatten over straffen en belonen en de rol van onderwijs in een samenleving die snel aan het veranderen is.

Vol vuur en passie kwam Roy in gesprek over wat ons drijft als mens, waarom we juist nieuwe dingen willen proberen, hoe dat zijn invloed heeft in videogames en waarom wij als docenten juist heel erg worstelen met deze vorm van media op onze scholen. Jeroen scheen een licht op het economische onderwijs en samen met Boris werd al snel de link gelegd met het kortetermijndenken van onze huidige tijd en hoe dit verder zijn uitwerking heeft in het onderwijs van vandaag de dag.

We geven in de podcast onze visie over hoe het onderwijs er volgens ons op dit moment voor staat en wat er ons inziens aan zou kunnen veranderen: minder toetsing, minder verplichte onderdelen, meer verantwoordelijkheid bij de leraar in de klas en het leerproces terug bij de leerling, meer gebruik maken van de fantastische mogelijkheden die alle vormen van media met zich meebrengen. 

Gaming in de klas, een kind gewoon kind laten zijn en zijn eigen interesses laten ontdekken. Jeroen ontdekte dat Engels wel handig was voor het spelen van World of Warcraft terwijl Roy vroeger Engels leerde door het spelen van The Legend of Zelda, Boris was zelfs gedwongen Japans te leren. Waarom? Omdat het nodig was en er intrinsieke motivatie ontstond voor leren.

Dit soort gesprekken kan natuurlijk niet gevoerd worden zonder motivatietheorieën te behandelen. Daniel Pink komt veelvuldig aan bod en ook behandelen we het puberbrein. Wil je de podcast luisteren? Dat kan gratis! Kies jouw platform hieronder en ga rustig zitten voor 2 uur Episch gepraat over Onderwijs.


Deel dit bericht:

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties