Welkom bij Episch Onderwijs!

Welkom bij Episch Onderwijs! Een kanaal door en voor onderwijzers. Wij maken informatieve en inspirerende video’s en blogs over allerlei onderwerpen binnen het onderwijs. Ons doel is om leraren in heel Nederland te informeren, te inspireren en te bekrachtigen!

Bij Episch Onderwijs kijken we naar voren en proberen we kansen te zien. Niet omdat dat hip is, maar om evidence informed bij te dragen aan de school als plek waar zowel leraar als leerling zijn tijd graag doorbrengt. Ieders inbreng is daarbij welkom; ook die van jou!

We kijken daarbij altijd kritisch naar onze eigen rol, want als leraren zijn wij de spil in het onderwijs. Pak zelf de regie! Laat je aannames los en sta open voor de mogelijkheden die het onderwijs biedt, voor jou en voor jouw leerlingen!


Deel dit bericht:

2 gedachten over “Welkom bij Episch Onderwijs!

 1. Hallo, Mijn naam is Eveline ik ben nu 4 jaar docente Frans.
  Ik heb vind jullie filmpjes erg leuk. Ik zou graag een video zien die uitgebreid ingaat op de escalatieladder.
  Momenteel hanteer ik zelf de schrijfstraf van Astrid Boon ik hoor wel eens de schrijfstraf is ouderwets maar ik vind het veel terug in de literatuur en het is gemakkelijk en handig om in te zetten. Gebruiken jullie de schrijfstraf schrijfstraf zelf ook?

  1. Hoi Eveline,

   Dank voor je reactie! Altijd leuk om van onze gebruikers te horen. Op dit moment zijn we, onder andere, een video aan het maken die geheel in het teken staat van de escalatieladder. Als je nog een specifieke vraag hebt die je graag behandeld ziet, laat het ons dan gerust weten!

   Wat betreft de schrijfstraf en het boek van Boon: Ik ben groot fan. Dat boek heeft me erg geholpen om de rol van sancties te zien in het onderhouden. Na een schrijfstraf kan de leerling bij jou in de les weer beginnen met een schone lei. Je corrigeert dus gedrag, zonder de onderliggende band met de leerling te beschadigen. In mijn lessen los ik 90 procent van de ordeproblemen op met (kleine) schrijfstraffen. Hoe ik dat precies doe zal uitgebreider aan bod komen in de aanstaande video.

Reageer eenvoudig via jouw Facebook, Twitter of Wordpress account: